Kategorier
Djur

Var hittar man bra hundfoder?

Det enklaste sättet att orientera sig när man ska skaffa hundfoder är att leta på nätet. När du beställer hundmat online slipper du dessutom bära hem det.

Det sägs att vägen till mannens hjärta går genom magen. När det gäller människor kan man inte vara säker på att det är så enkelt. Att vägen till hundens hjärta går genom magen verkar däremot stämma mycket väl. Hundar är flockdjur och vi människor blir deras flock. Oftast ser hunden också den som ställer fram matskålen som flockens ledare. 

När man tränar en hund använder man ord men det språk som hunden förstår allra bäst är belöning i form av små godbitar. Den lär sig att komma för att den vet att det vankas vänliga ord och kanske en liten godbit som kvitto på att den gjort rätt. Att dessutom få sin mat på fasta tider skapar trygghet.

Varför ska man ge hundfoder till sin hund?

Hundar är inte så noga med vad de stoppar i sig. Luktar och smakar det gott så slinker det snabbt ner. Det är inte alltid vi människor delar deras uppfattning om vad som är gott men oftast tycker hunden om det vi äter. Sötsaker, bullar, choklad och annat som vi själva belönar oss med äter hunden gärna.

Det är emellertid inte all människomat som är bra för en hund. En del födoämnen som exempelvis lök, salt, starka kryddor, vindruvor och nötter kan vara direkt skadligt för djuret. Därför ska man undvika att ge matrester till sin fyrfota vän eftersom det kan orsaka problem. Specialkomponerad hundmat är därför det bästa alternativet.

Ett hundfoder ska smaka gott och vara näringsrikt

Det finns framförallt två sorters hundfoder att välja på; konserverat, så kallat våtfoder, och torkat foder i form av pellets. För en mänsklig näsa luktar hundmat kanske inte så gott men hunden känner annorlunda. Hundmat brukar bestå av kött, fågel eller fisk som blandas med grönsaker eller ris.

När du serverar hundfoder får hunden en näringsriktig sammansättning av olika födoämnen som den mår bra av. Våtfoder innehåller mycket vatten och tar därför större plats än torkat foder. Det blir dessutom en hel del förpackningsmaterial vilket gör att torrfodret blir mer miljövänligt. För hunden brukar det inte göra någon större skillnad. Det torkade fodret knastrar gott och är bra för tänderna.

Fördelen med torkat hundfoder är att du kan använda större förpackningar

Torrfoder levereras i större förpackningar än våtfoder eftersom det har lång hållbarhet. Du kan ha det stående och slipper oroa dig för att det ska ta slut. Eftersom det inte innehåller vatten blir det heller inte så tungt att transportera, vilket gör att det lönar sig att beställa hundmat online. Du kan antingen hämta det på ett utlämningsställe i närheten eller få det levererat till din dörr.

När du går in på webbplatsen är det dessutom lätt att välja det fodret som passar din hund eftersom du kan läsa innehållsdeklarationen. Ett bra hundfoder ska innehålla råvaror och näringsämnen som ger din hund den energi den behöver.